2010. október 7., csütörtök

Középpontban a gomba! // rusztikus gombaleves


Megmondom őszintén ehhez a leveshez receptet nem, csak a hozzávalók listáját találtam meg visszamenőleg. Ezért aztán ide úgy írom le, ahogyan most készíteném, előszedve saját és nagymamás gombaleves-készítési emlékeimet.

Hozzávalók: 1 kg erdei gomba, 3-4 sárgarépa, 1-2 gyökér, 3 hagyma, 1 petrezselyem, igény szerint tejföl a tálaláshoz, só, bors, olaj, víz vagy zöldég alaplé

Elkészítése: a hagymát, répákat feldaraboljuk, gombát ha nagy méretűek szintén. Kis olajon fedő alatt pároljuk, amíg a gomba jó sok levet ereszt. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a lével, ami lehet víz, de egy jó ízes zöldégalaplé még jobb. Hamar megvan, kóstoljuk a zöldségeket, én úgy szeretem, ha még kicsit roppanósak. A legvégén szórjuk bele a petrezselymet. Lehet hozzá csipetkét adni, tálaláskor pedig tejfölt.

Ilyen lett akkor:




Facebook Comments