2010. október 7., csütörtök

Középpontban a gomba! // őszi gyümölcs-szelet


Gombás vacsora desszertje az őszi gyümölcsös szelet volt. Mióta elkezdtem a blogot összerakni már sokszor megfogadtam, hogy ezentúl alaposabban fogunk dokumentálni. Ennek a sütinek a receptje megvan, de arról, hogy milyen volt, hogy nézett ki semmi emlékem. Hiába, este vége volt ez már... Ha valaki esetleg emlékszik rá, hogy mennyire fantasztikusan finom volt, ne hezitáljon kommentben közölni ezt!

Hozzávalók: 1 bögre darált mogyoró, 20 dkg vaj, 1 bögre cukor, 4 tojás, 1 tk reszelt narancshéj, 1 ek rum, 2 bögre liszt, 1 tk sütőpor, 4-4 körte és alma, 50 dkg fehér és kék szőlő, 1 bögre vörös áfonya, vaj a tepsihez, porcukor a meghintéshez

A mogyorót serpenyőben megpirítjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük elő, kivajazunk egy sütőformát. A körtéket és az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházakat és feldaraboljuk. Szőlőt és áfonyát megmossuk, a szárakat eltávolítjuk. Ezután habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal. Sütőporos lisztet, pirított mogyorót, narancshéjat és rumot adunk a masszához. Az összedolgozott tésztát sütőformába öntjük és beborítjuk gyümölccsel. A sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűlt süteményt porcukorral díszíthetjük.



Facebook Comments