2010. szeptember 23., csütörtök

Kapitány-2 debütálása // indonéz marhahúsleves rizstésztával


Már az első vacsoránkon sikerült az egyik kedvenc levesemet belecsempészni a menübe, elképesztő íz-kombináció – szintén a Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyvből (fotó is).

Hozzávalók 4 adaghoz: 40 dkg bélszín, szójaszósz, 1 konzerv kókusztej, 1 ek. mogyoróvaj, 2 ek. puha barnacukor, 2 tk. sambal oelek, olaj, rizstészta, másfél liter marha alaplé, 2 ek. halszósz, 1 uborka, szójacsíra, fejessaláta levelek apróra vágva, friss menta, összezúzott földimogyoró

Elkészítés: a hús rostjait keresztbe vágva vékonyan felszeleteljük, összekeverjük szójaszósszal, kókusztejjel, mogyoróvajjal, 1 evőkanál barnacukorral, sambal oelekkel, majd lefedve a hűtőben pácoljuk 1 óráig. Ezután egy serpenyőben vagy wokban olajat forrósítunk, és magas hőfokon kb. 3 percig sütjük a húst, a tűzről levéve lefedjük. A rizstésztát kb. 10 percre forróvízbe áztatjuk, az alaplét felforraljuk és hozzákeverjük a maradék barnacukrot és a halszószt. Minden levesestálba leszünk egy evőkanál aprított uborkát, szójacsírát, mentát. Rá mehet egy adag tészta, felöntjük levessel, a tetejére pedig hús, végül megszórjuk a zúzott mogyoróval.



Facebook Comments