Nos maradjunk annyiban, hogy a chocolate con churros alapvetően így néz ki:
Annak ellenére, hogy Spanyolországban általában reggelire fogyasztják a churro-t, mi a mexikói felfogás szerint fahéjas cukorba hempergetve, desszertnek tálaltuk.
Hozzávalók: 6 deka vaj, 2,5 dl tej, 2 teáskanál kristálycukor, csipet só, 13 deka liszt, 4 tojás, még kristálycukor, fahéj, csokiöntet
Elkészítése: a vajat, a tejet, a kristálycukrot és a csipet sót egy lábosban összemelegítjük – tulajdonképpen égetett tésztát csinálunk. Amikor a vaj elolvadt, hozzákeverjük a lisztet is. Egészen addig főzzük a masszát, amíg el nem válik a lábos falától. Félrerakjuk hűlni, közben felteszünk olajat melegíteni. Ha már langyos a tészta egyenként hozzákeverjük a tojásokat. „Egy arra alkalmas eszközzel” hosszúkás formájú, kb. 10 centis csíkokat nyomunk a tésztából a forró olajba, amik kb. 3-4 perc alatt megsülnek. Aztán kivesszük az olajból, leitatjuk róla az olajat, és kristálycukorral elkevert fahéjba forgatjuk őket. Mi hideg csokiöntettel tálaltuk, de eredetileg sűrű forrócsokit adnak hozzá.