És akkor el is érkeztünk a többek által nagyon várt gránátalmás bárányhoz. Ez a fogás elképesztően finomra sikerült, nem is húzom tovább, jöjjön az általunk készített cordero con granadas receptje:
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg báránylapocka, 1 hagyma, 4 zellerszár, 4 gerezd fokhagyma, 2 gránátalma, gránátalmadzsúz, babérlevél, fél rúd fahéj, liszt, só, bors, petrezselyem
Elkészítése: a húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd olajban megpirítjuk. Ezután mehet bele a feldarabolt hagyma, karikázott zellerszár, apróra vágott fokhagyma, a babérlevél és a fahéj. Kis ideig alacsony lángon pároljuk, majd felöntjük a gránátalmalével, amit kis vízzel pótolunk, ha nem fedte el teljesen a húst. Kb. másfél óra alatt alacsony hőfokon megfőzzük. Tálaláskor gránátalma magot és petrezselymet szórunk a tetejére.
A fenséges bárányt mazsolás kuszkusszal tálaltuk:
Hozzávalók (nem 4 személyre): 1 zacskó kuszkusz, 1 paradicsom, 1 hagyma, 1 zacskó mazsola, só
Elkészítése: a kuszkuszt egy tálba tesszük, ráöntünk egy pohár vizet és jól összedolgozzuk. Közben egy nagyobb lábosban olívaolajat melegítünk, beledobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, beledobjuk a paradicsomot. Ha van otthon paprika, mehet bele az is bátran. Amikor ezt késznek nyilvánítjuk, akkor beleöntjük a kuszkuszt, kicsit pirítjuk, hogy a szemek külön maradjanak, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel, és megsóztuk. Készre főzzük. Közben a mazsolát beáztatjuk egy pohár vörösborba. Amikor a kuszkusz majdnem kész, a mazsola meg jó puhára ázott, szépen beleborítjuk azt a lábosba és összekeverjük.