2012. május 8., kedd

Tavaszi kakaskodás // kakastöke pörkölt

...és egyszercsak azon kaptam magam, hogy megint "alaposan megtisztítom" a heréket :) A kakastöke pörkölt nem maradhatott ki egy kakas témájú vacsorából, de nem főfogásként tálaltuk, hanem épp csak egy kis kóstolót kapott mindenki (aki bátor volt). Utolsó előételünk következik:

Hozzávalók (a mennyiségek is egy kis adagra vonatkoznak): 30 deka kakashere,  kis szalonna, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, só, bors, pirospaprika

Elkészítése: a heréket megmossuk, alaposan megtisztítjuk. A zöldségeket, szalonnát felkockázzuk. Lábosba tesszük először a szalonnát, zsírtartalmától függően mielőtt a hagymát beletesszük mehet bele egy kis olaj is akár. Ha a szalonna is, hagyma is megsült, mehet bele a paprika, paradicsom. Szépen összesütjük az egészet. Ezután levesszük a gázról, belekeverünk pirospaprikát, vissza a gázra. Röviddel ezután beletesszük a heréket. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt kész.

Sajnos fotó nem készült az esetről, ígérem legközelebb lesz rendes fényképező, és valaki, aki nem felejt el folyton dokumentálni :)

Következik az életelixír leves...


Facebook Comments