2012. december 1., szombat

Thanksgiving vol.3 // almás cheddar leves

Kicsit összevissza haladok a hálaadásnapi vacsora receptjeivel, próbálom elkerülni a spenótos-sütőtökös-kecskesajtos pite megírását, egyrészt mert kicsit benéztem a fogás elkészítésének idejét (1 hónap...), másrészt a megvalósításban mondhatni nem vettem részt :) Úgyhogy most következzen az almás cheddar leves.


Hozzávalók: 1 hagyma, vaj, 4 főtt krumpli, 2 üveg cider, kakukkfű, chili, 3-4 alma, tej, liszt, 30-40 deka cheddar, só, bors

Elkészítése: az apróra vágott hagymát vajban megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a krumplit, cidert, kakukkfüvet, sót, chilit. Kb. 15 percig rotyogtatjuk. Utána beletesszük az összevágott almát, felönjük vízzel, tovább főzzük. Közben lisztből és tejből keveréket készítünk, lassan hozzákeverjük a leveshez. Forrás után beletesszük a sajtot, fűszerezzük. Amikor kész van, az egészet leturmoxoljuk, tálalás, újramelegítés során tovább fűszerezzük.


Facebook Comments