2012. november 24., szombat

Thanksgiving vol.3 // zöldségchips kaviáros mártogatóval


A Kapitány-2 pályafutása során a harmadik, részemről pedig az ötödik hálaadásnapi vacsora volt ez. Nem azért rendezzük meg ezeket az estéket, mert bármi kapcsolatunk lenne az amerikai ünneppel, hanem mert imádok ekkora madárral megharcolni, és mert a legelső, még valamikor 2008-ban, a Mátyás utcai garzonban hirtelen elkövetett vacsora olyan jól sikerült, hogy képtelen vagyok abbahagyni. Idén már felmerült a változtatás igénye bennem, de végül maradt a szokásos, gesztenyével töltött verzió, aminek most először leleplezzük majd a készítési módját is. Talán majd jövőre valami más lesz, mondjuk birsalma-mázas, zelleres töltelékkel. De most kanyarodjunk vissza az előételhez, ami zöldségchips volt kaviáros mártogatóval.

A chips receptjének ismertetését nem bonyolítom nagyon túl, talán annyit tennék hozzá, hogy a felhasznált, legyalult zöldségeken (krumpli, sárgarépa, fehérrépa, zeller) kívül állítólag érdemes még a céklát is bevenni a sorba, de mivel én nem szeretem semmilyen formában, ez meg sem fordult a fejemben – viszont ti próbáljátok ki, ígérem egyszer megkóstolom én is. Szóval, zöldségeket le kell gyalulni, olajban frissen kisütni, érdemes egyenként beledobálni a cuccot az olajba, így biztosan nem tapadnak össze.

A kaviáros mártogató pedig így készült: snidlinget felaprít, tejszínnel és tejföllel összekever, nagyon kicsit megsóz, nagyon kicsit megborsoz, majd nagyon finoman kaviárt belekever. A mennyiségi arányok pedig ezek voltak: egy tejszínhez, egy nagy doboz tejföl, három kisüveges kaviár és egy cserepes snidling fele.

A welcome fogáshoz gyöngyözőbort kínáltunk. Fotó természetesen nem készült :)


Facebook Comments